Известие

Collapse
No announcement yet.

Сутрин глъхне..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сутрин глъхне..

Колеги...алфата ми сутрин глъхне....оборотите много падат,и докато не загрее трябва да давам много газ...от какво е?ПОМОЩ!!!

Температурен датчик за температурата на двигателя все пак с кой мотор ти е колата колежке.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

или дебитомер - при мен е това, но най добре върви на на диагностика
      и това е много важно все пак с кой мотор ти е колата колежке
      146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Еее не познавате колата на красивата колежка...1.6 16В ТС
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

1.6 t.s. 120 коня...ама трябва да я закарм да я видят че се притеснявам вече

Comment

Първо диагностика и после коментаги.Това е най-разумното.
            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първо датчик за 20 лв и ако не се оправи тогава диагностика защото датчика не излиза като грешка на диагностиката, а така или иначе е добре да се смяня с консумативите. Датчика се намира на термостата може да иска само да се напръскат контактите със спрей за почистване.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Аз залагам на дебитомер.

И зада не губиш много време като го установят. Ми се обади да те ориентирам в цените.
                146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от georgievst
                  Аз залагам на дебитомер.

И зада не губиш много време като го установят. Ми се обади да те ориентирам в цените.
                  Ей,то тука и залагания ли се правят
                  Новачев е прав.

Comment

Първоначално публикувано от Xtrim7
                    Аз залагам на дебитомер.

Ей,то тука и залагания ли се правят
                    Новачев е прав.
                    Няма лошо и температурния датчик да се смени. После ламбда сонда и т.н. ...... Обаче, като си оправи дебитомера ще спре да "глъхне" сутрин. Аз в този филм съм участвал вече.
                    146 1.6 TS 01.97

Comment

Хм...и аз имам горе-долу такъв проблем...откакто смених Ламбда Сондата...някаква Бош-овска, около 200лв...
                      Сутрин при първо палене гасне, все едно не и стига бензин....въртя ключа втори път, пали си от раз...и първите 1-2 минути забива нос...трябва да и подавам газ за да върви...от какво може да е?тая ламбда сонда...?!Нали е нова...иначе си върви добре...
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Сутрин като запалиш и тръгнеш, след няколко метра започва да забива нос. Натискаш газта до край а тя не върви. Продължаваш да натискаш газта и постепенно поема и посля цялден нямаш проблеми.... чак до другата сутрин.

"Честито" ! Вие трябва да смените своя ДЕБИТОМЕР !
                        Ако номерът му завършва на 111 Then you are in trouble.

Бош - 750 лв
                        Мапко - 310 лв.
                        Вебер - около 280- 300 лв.
                        Аз съм с един неизвестна марка за 75 евро по интернет ми го доставиха, симптомите изчезнаха, но разходът се качи а мощността намаля.
                        146 1.6 TS 01.97

Comment

Сутрин като запалиш и тръгнеш, след няколко метра започва да забива нос. Натискаш газта до край а тя не върви. Продължаваш да натискаш газта и постепенно поема и посля цялден нямаш проблеми.... чак до другата сутрин.

Бош - 750 лв
                          Мапко - 310 лв.
                          Аз съм с един неизвестна марка за 75 евро по интернет ми го доставиха, симптомите изчезнаха, но разходът се качи а мощността намаля.
                          Опитваш се да предложиш нещо ли ми се струва,че все изтъкваш нещо.Нито си я чул колата, нито си я карал.От думите на колежката не може да съдиш на 100%че да го твърдиш.Друго си е на живо да съдиш за това.
                          Пък да не говорим че отделно я объркваш дамата.Пък може и на боб да гледаш.
                          Не целя да се заяждам, а да Няма празни приказки.

Comment

Бош - 750 лв
                            Мапко - 310 лв.
                            Айде да не задълбаваме с цените в голяма част от случаите които дебитомера е виновен болестта се лекува с 5-7 лв а час след това се отива към подмяна.
                            Ако проблема го е имало от отдавна наистина причината може да е замърсен или заминал дебитомер, но ако се е появил в последно време е вероятно да е от датчика. И още нещо това всичкото може да са само предположенияможе и буксата да прави бела и да иска да се размърда леко и всичко да си дойде на мястото.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Добре,но все пак съм любопитен каква ще е причината и ако може колежката да сподели, след като си оправи колата. Дебитомер наистина е тежка диагноза, но все пак е консуматив и рано или късно се сменя. Още веднъж Ви казвам, че не хвърлям боб а този проблем съм го имал. Все пак, предвид цените, дано се окажете прави !
                              146 1.6 TS 01.97

Comment

Working...
                              X